desktop
tablet
phone

När tiden stannar!

Då kom den dagen vi alla befarat. En utav Loves assistenter får besked om att hen har Covid -19. Den assistenten jobbade natt när hen insjuknade, skickades hem och den assistent som hade bemanningsansvar tog sitt ansvar, kastade sig in i en taxi kom hit och skickade hem den sjuka assistenten fast det var mitt i natten.

Balans har kämpat med att få till provtagning på de personliga assistenterna. Det har inte varit högprioriterat. Men så äntligen för några dagar sen fick vi besked, nu kunde assistenterna självtesta sig. Assistenten som blev sjuk agerade och testade sig. Svaret kom inom ett dygn och det visade sig vara positivt.

Madde som är arbetsledare i Loves assistans smsade mig – ring så snart du ser detta. Jag förstod då att nu är det något allvarligt. Jag ringer upp Madde som säger – sätt dig ner! Assistenten som testade sig är positiv för Covid -19, hur går vi vidare.

Skyddsutrustning på, på de assistenter som är på plats. Jag ringer ASIH som agerar direkt med att ringa jouren. ASIH ringer tillbaka efter samtal med jouren, förbered Love på testning och att vi kommer att behandla honom som smittad. Berätta för Love att vi kommer att komma i klädda full skyddsutrustning, ta testet. Testet är inte behagligt, berätta för Love att vi kommer att sticka in en pinne i näsan, långt in och hålla kvar en stund.

Jag knackar på Loves dörr, stålsätter mig för att inte tappa fattning. Love ber mig öppna, jag står i dörröppningen och ska börja berätta men allt brister. Tårarna faller ner för mina kinder, det enda jag kan få ur mig är att din assistent har testats positivt för Covid -19 och nu finns det en risk att du har. Dom kommer från ASIH och testar dig, dom kommer att se ut som rymdgubbar för att skydda både dig och dom själva.

Tänk er vilken panik att få det levererat till sig och inte ha makten över det själv, nu kan vi bara vänta.

Som så många gånger förr, stannar tiden och vi hamnar i ett vakuum i händerna på andra människors agerande.

Loves assistenter möter upp på ett oerhört fint sätt, ingen av dom blir förtvivlade för sin egen skull, alla oroar sig bara för Love och för att detta ska gå vägen. Madde säger – jag vill inte förlora mitt jobb, jag älskar att vara med Love. Detta ska bara gå det finns inget annat.

Jesper jobbar kvar för att testningen ska kunna genomföras, alla går med på att genomföra självtestning. Ha på sig skyddsutrustning för att skydda Love men även resten av samhället mot detta vidriga virus.

Snacka om hjältar, för mig är personliga assistenter en förutsättning för vårt liv!

Jag kunde bryta ihop och bara vara mamma. Linus lillebror kunde bryta ihop och bara vara lillebror, pappa Bengan kunde på sitt vanliga samlade sätt få säga, vi tar inte ut något i förtid, låt oss vänta på svaret och hantera situationen efter det. Men framförallt Love fick vara Love, ha sina trygga assistenter vid sin sida genom en natt i ovisshet. Sova så gott det gick och vakna av att telefonen ringer från ASIH och få svaret levererat, du har INTE covid -19, se till att fira ordentligt nu Love!

Kommentarer
5

 • ann.otterbeck@gmail.com:

  Tack för att du delar med dig Jessica. Oron är bortom alla gränser. Besked ska firas, stort!!!

 • Jessica Molin:

  Tack Ann❤️

 • Love Molin:

  När jag fick reda på detta så hade jag jätte många känslor i mig men framförallt kände jag mig rädd! När dem kom och testade mig så var det läskigt men när svaret kom så gick det över. Jag är fortfarande orolig men jag vet ju att vi har så bra koll på läget vi kan ha! Tack mamma för att du är en sådan stark människa, jag känner mig så trygg med dig och mina assistenter så jag hoppas det kommer att gå bra. Vi är ju en sådan stark familj. Kram Love

 • Jessica Molin:

  Tillsammans Är vi starka Love❤️

 • Ana Sivonjic:

  Hej Love och Jessica Moline.
  Jag har läst din historia av dig Love och din snälla mamma. Du är en stark kille men i mitt namn vill jag tacka henne för att hon är modig. eftersom din mamma är med dig. för att Jag skulle vilja jobba med dig som personlig assistent..
  Love stor kram från mig.
  Ana Sivonjic

Lämna ett svar