desktop
tablet
phone


Vårdintresserad superhjälte sökes! (Heltid, främst dag och kväll - Haninge)

Jag är en man i 60 års åldern som bor i Vendelsömalm (Haninge) tillsammans med min fru och våra katter. Som kärnfrisk och aktiv 57-åring fick jag år 2014 diagnosen ALS som snabbt försvagade min kropp och andning vilket har lett till att jag idag är helt förlamad med endast lite rörelse i ögonen kvar och jag andas med hjälp av respirator. ALS är namnet för en grupp sjukdomar som gör att nervcellerna i hjärnan, hjärnstammen och ryggmärgen dör vilket orsakar muskelförtvining och förlamning.
 
Idag lever jag med dubbelassistans dygnet runt och är oerhört glad och tacksam för min familj (fru och två vuxna barn) och mina fantastiska assistenter som finns vid min sida dag som natt. Jag söker nu en till assistent till mitt team.   
 
Letar du efter ett betydelsefullt och livsviktigt arbete med varierande arbetsuppgifter som innehåller sjukvård? Har du fötterna på jorden och hög arbetsmoral? Är du en servicemänniska som tycker om att arbeta aktivt oavsett tid på dygnet? Kan du arbeta extra vid behov och hoppa in med kort varsel? - då kanske just du är den jag söker!  
 
 
Arbetsuppgifter
Personlig assistans handlar om att ge service - att assistera mig så att jag kan leva, vilket innefattar kort och gott allt som ingår i mitt vardagliga liv. Jag är ofta väldigt trött och sover mycket men när jag orkar går jag gärna ut på promenader, sitter utomhus och solar, lyssnar på ljudbok eller tittar på film. Det är viktigt för mig att bibehålla min roll som familjefar och hjälpa till med att ta hand om hus och trädgård. Utöver att assistera mig med allt vardagligt som exempelvis personlig hygien och omvårdnad samt se till att mina luftvägar är fria, ingår även hushållssysslor som exempelvis städning och tvätt samt trädgårdsarbete i form av till exempel gräsklippning och snöskottning.
 
 
Kvalifikationer
Du ska ha hög arbetsmoral och tycka om att ha mycket att göra oavsett tid på dygnet. Jag vill att du engagerar dig i ditt arbete och ställer upp både för mig och teamet, är prestigelös och lyhörd för mina behov samt har en professionell och positiv inställning till arbetet – du är otroligt viktig i mitt liv!
 
Du ska ha gott om empati och förståelse för den svåra situation jag och min familj befinner oss i på grund av min sjukdom. Du måste vara en ärlig, medmänsklig, ansvarsfull, varm och generös person för att passa in i vårt hem och i teamet. Jag vill att du är trygg i dig själv, livserfaren och mogen som person. Då jag behöver assistans med att kommunicera måste du vara bra på svenska och framförallt ha mycket tålamod då en av de största utmaningarna i arbetet är att förstå vad jag vill. Mitt omvårdnadsbehov är stort så det är bra om du är intresserad av sjukvård och omvårdnad. Du måste kunna arbeta bra både i grupp och självständigt. Du bör inte ha fysiska eller psykiska besvär då det kan förekomma obekväma arbetsställningar och psykiskt påfrestande situationer samt då du måste kunna agera under stress.
 
Det viktigaste för mig är att du är rätt person och att vi trivs med varandra, tidigare erfarenheter är därför inget krav då man får lära sig alla arbetsuppgifter på plats. Innan du får arbeta på egen hand kommer du få ordentlig utbildning och individuellt anpassad introduktion i arbetet. Det är mycket att lära sig, och det tar tid för dig och mig att lära känna varandra, så du måste kunna tänka dig att arbeta hos mig under minst 1år.
 
 
Om tjänsten
Tjänsten är på ca 90% främst dag och kvällspass men även vaken natt kan förekomma. I tjänsten ingår arvoderat bemanningsuppdrag ca 1v per månad och du måste vara flexibel i vardagen och kunna hoppa in extra vid sjukdom i teamet. Du ska därför kunna arbeta både dag, kväll och helg samt natt – både långa pass (10-12h) och korta pass (7h). Passen har följande tider: kl 8-20, 8-15, 15-22, 20-08 och 22-08. Du kommer arbeta vardagar samt ca 2 helger per månad.
 
Vi vill att du ska kunna börja på introduktion så snart som möjligt, helst omgående då vi saknar sista pusselbiten i teamet, hoppas att det är du!
 
För att arbeta hos mig måste du vara vaccinerad eller vaccinera dig mot covid19.
 
Mina assistenter är anställda av Assistans i Balans AB som erbjuder både utbildning, handledning och personlig arbetsledning för att du ska kunna växa i din roll som personlig assistent. Individuell lönesättning tillämpas, avtal KFO-Kommunal. I samband med anställning kommer vi att begära utdrag ur belastningsregistret.
 
 
 
Ansökan
Jag prioriterar din ansökan om du har svarat på urvalsfrågorna i nästa steg samt om ansökan innehåller ett personligt brev som berättar varför du skulle passa bra ihop med mig och mitt team. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Intervjuer sker löpande.
 
 
Välkommen in med din ansökan via formuläret nedan. Lycka till - jag hoppas att du är den rätta för mig!

Ansök direkt genom att fylla i nedanstående formulär